Видеонаблюдение през интернет

Видеонаблюдението е част от съвременната система за сигурност . Удобен и сигурен начин, който дава възможност да наблюдавате клиентите през интернет. Камерите за видеонаблюдение дават възможност да се следят от близо обектите независимо от разположението им.

Съществуват различни видове камери за видеонаблюдение, като по голямата част от тях са допълнително тествани за качество, което гарантира на клиентите надежност и сигурност .

Стандартните и по често използвани камери :
IР Камери, или камерите за нощно видеонаблюдение, съчетават камера за видеонаблюдение и модул съдържащ инфрачервени осветители . Най – често използвани с външен монтаж.

Скрити камери или още така наречените мини камери, обиконовено монтирани в химикали, часовници, ключодържатели, често приемат формата на болчета, вграждат се в обекти за украса.

Така наречените Куполни камери за видеонаблюдение. Също срещани камери за видеонаблюдение. Формата на корпуса е под формата на купол затова и самите камери се наричат куполни камери за видеонаблюдение. Този вид камери се ползват, когато е необходимо да се запази дискретността на видеонаблюдението, като има различни видове. Срещат се куполни камери за видеонаблюдение за вътрешен таванен монтаж, както и с външен таванен монтаж. Монтирани на по лесно достъпни места, тези камери са устойчиви на прах и вода. Куполните камери за видеонаблюдение се предлагат допълнително с или без инфрачервени осветители. Цените на тези камери са сравнително ниски.

Съществуват и така наречените Варифокални камери . Какво представляват те? Камери, които позволяват промяна фокусното разстояние. Дават възможност, при необходимост обекта да се види в по-близък план. Тези камери на видеонаблюдение могат да бъдат настройвани както ръчно, така и автоматично.

Бокс камеритете за видеонаблюдение като цяло са предназначени за вътрешен монтаж. При тях отделно се закупува и подходящ обектив, на база нуждите, . Използват се при по-близък план на картината. В банки, бензиностанции и т.н. Дават възможност за монтаж на така наречените кожуси, при външен монтаж за поддръжка на температа .
Използват се и така наречените и IP или мрежови камери за видеонаблюдение . Заради сигнала, който подават се наричат още и цифрови камери за видеонаблюдение. С тве съставни части тези камери за видеонаблюдение съдържат стандартна камера за видеонаблюдение и сървър, който преобразува видеосигнала. Тези камери за видеонаблюдение са със значително по-висока цена.
Спортните камери, или така наречените екшън камери за видеонаблюдение в повечето случаи се ползват от любители в по-екстремни ситуации, за заснемане на клипове, по често при екстремните спортове

Ползват се и камерите за автомобили. Дават възможност да бъде заснет видео клип при висока скорост. При пътно произшествие се използва и като черна кутия.